ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΥΓΡΩΝ
ΚΑΥΣΙΜΩΝ


 Δημοσίευση στο News Letter
Επίδομα για όλους για το πετρέλαι

 

Δημοσιεύθηκε 08-10-2014

Το πετρέλαιο θέρμανσης που πέρυσι έλειψε σε χιλιάδες νοικοκυριά λόγω της υψηλής τιμής και της δραματικής μείωσης των εισοδημάτων φέτος αναμένεται να μπει ξανά στα σπίτια. Θα μπορούσε να είναι σήμερα και κάτω από το 1 ευρώ το λίτρο, αλλά η υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου φρενάρει... την πτώση των διεθνών τιμών.

Τροπολογία
Η κυβέρνηση με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή εισηγείται τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) κατά 30% και συγκεκριμένα από τα 33 λεπτά το λίτρο στα 23 λεπτά. Σημειωτέον ότι η πώληση πετρελαίου θέρμανσης επιτρέπεται κάθε χρόνο στο διάστημα 15 Οκτωβρίου με 30 Απριλίου.

 

Τα κριτήρια για την επιδότηση

Εισοδηματικά:

  • Εισόδημα 30.000 ευρώ για τον άγαμο
  • Εισόδημα 40.000 ευρώ για τον έγγαμο προσαυξανόμενο κατά 3000 ευρώ για κάθε παιδί (δηλαδή 43.000 ευρώ για οικογένεια με ένα παιδί και 46.000 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά)

Περιουσιακά:

  • Οι άγαμοι χάνουν το επίδομα αν έχουν περιουσία άνω των 200.000 ευρώ ενώ οι έγγαμοι αν το άθροισμα των ακινήτων τους ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.
  • Υπάρχει και κριτήριο …κυβισμού του αυτοκινήτου. Δηλαδή, δεν δικαιούται επίδομα θέρμανσης όποιος έχει αυτοκίνητο με κινητήρα άνω των 3.000 κυβικών εκατοστών.

Σημειώνεται ότι η επιδότηση δεν ισχύει για το σύνολο της ποσότητας που αγοράζει κάποιος. Υπάρχει πλαφόν ανάλογα με την επιφάνεια του ακινήτου και την γεωγραφική περιοχή στην οποία βρίσκεται. Η μέγιστη επιφάνεια του ακινήτου για την οποία μπορεί να επιδοτηθεί κάποιος, αγγίζει τα 120 τετραγωνικά μέτρα. Η ποσότητα φτάνει:

 Νομός Αττικής:

 Στα 960 λίτρα για τους κατοίκους των νομών που ανήκουν στην Γ’ Ζώνη  (Νομοί Αττικής (εκτός Κυθήρων και Σαρωνικού), Κορινθίας, Ηλείας, Αχαίας, Αιτωλοακαρνανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Μαγνησίας, Λέσβου, Χίου, Κέρκυρας, Λευκάδας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Άρτας)

 25% του επιδόματος θέρμανσης πριν ακόμη αγοράσουν πετρέλαιο

 Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, οι καταναλωτές με ηλεκτρονική αίτηση που μπορούσαν να υποβάλλουν μέσω taxis, είχαν το δικαίωμα –εφόσον διαπιστωνόταν ότι πληρούν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια- να εισπράξουν το 25% του επιδόματος θέρμανσης πριν ακόμη αγοράσουν πετρέλαιο.

Οι αιτήσεις για το επίδομα Πετερλαίου θέρμανσης  θα γίνονται και φέτος εδώ: 
https://www1.gsis.gr/gsisapps/oilbft/login/login.htmεπιστροφή

 NEWS LETTER
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΕΛΑΤΩΝ
ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
TIPS
ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player