ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΥΓΡΩΝ
ΚΑΥΣΙΜΩΝ


 Συχνές ερωτήσεις
Αν παραγγείλω σήμερα πετρέλαιο, πότε θα το παραλάβω;
Αν δώσετε την παραγγελία σας το πρωί υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να παραλάβετε ακόμα και αυθημερόν, αλλιώς την επόμενη ημέρα και την ώρα που διευκολύνει εσάς.
Σε τι χρησιμεύει η προσθήκη βελτιωτικού;
Το βελτιωτικό πετρελαίου, βελτιώνει την καύση, μειώνει την κατανάλωση και διαλύει την παραφίνη. Επίσης καθαρίζει την δεξαμενή από τα κατάλοιπα. Είναι οικολογικό προϊόν.
Ποια ποσότητα βελτιωτικού θεωρείται ενδεδειγμένη;
Η καταλληλότερη ποσότητα είναι 2 λίτρα βελτιωτικού ανά 1.000 λίτρα πετρελαίου. Καλύτερα να προστίθεται πριν από κάθε γέμισμα της δεξαμενής.
Κάθε πότε πρέπει να γίνεται συντήρηση του καυστήρα;
Συνήθως γίνεται πριν αρχίσει η χειμερινή σεζόν. Προτείνουμε όμως την εκτέλεση της εργασίας μετά το τέλος του χειμώνα που η καπνιά είναι μαλακή και ξεκολλάει εύκολα, αλλά και τεχνικοί έχουν περισσότερο χρόνο να αφιερώσουν σε αντίθεση με το χειμώνα.
Ποιες άλλες εργασίες μπορούν να γίνουν για να διευκολυνθεί η καλή λειτουργία της κεντρικής θέρμανσης;
  • Αποκατάσταση της θερμομόνωσης της εξωτερικής επιφάνειας του λέβητα και των σωληνώσεων του λεβητοστάσιου, αν έχουν καταστραφεί.
  • Καθαρισμός της δεξαμενής πετρελαίου από σκουριές, λάσπες, νερό κλπ. μετά την εκκένωσή της, τουλάχιστον κάθε δύο (2) χρόνια.
  • Απομάκρυνση των καπνοσυλλεκτών, αν υπάρχουν, από τις ταράτσες.
Ποιοι είναι οι κανόνες ασφαλείας του χώρου του λεβητοστασίου;
  • Να διαθέτει επαρκή αερισμό (φυσικό ή τεχνητό)
  • Να διατηρείται ο χώρος του καθαρός
  • Να υπάρχει εύκολη πρόσβαση σ' αυτόν και να μην χρησιμοποιείται για την αποθήκευση αντικειμένων και κυρίως εύφλεκτων υλικών.
  • Να είναι μονίμως εφοδιασμένος με τους κατάλληλους πυροσβεστήρες, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Τι είναι η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ;
Είναι το σύστημα ομαδικής θέρμανσης, που καλύπτει τα διαμερίσματα και τους κοινόχρηστους χώρους ενός κτιρίου. Το σύστημα βασίζεται στην κυκλοφορία νερού, που ζεσταίνεται στο λέβητα και μεταφέρεται με τον κυκλοφορητή στα θερμαντικά σώματα. Τα θερμαντικά σώματα μεταδίδουν τη θερμότητα από το νερό στο περιβάλλον του σπιτιού. Έτσι το νερό κρυώνει και κατεβαίνει στο λέβητα, όπου ξαναζεσταίνεται για να κυκλοφορήσει πάλι και να επαναληφθεί η ίδια διαδικασία.
Κάθε πότε και γιατί πρέπει να γίνεται ο καθαρισμός της καπνοδόχου;
Η καπνιά από την καύση του πετρελαίου επικάθεται στα τοιχώματα της καπνοδόχου σχηματίζοντας παχύ στρώμα, το οποίο στενεύει την καπνοδόχο και εμποδίζει την έξοδο των καυσαερίων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα καυσαέρια να επιστρέφουν στο λεβητοστάσιο και από εκεί μέσα στους κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας.
Κάθε πότε γίνεται ο καθαρισμός δεξαμενής, γιατί είναι «υποχρεωτικός» και τι γίνεται η ποσότητα πετρελαίου που υπάρχει μέσα στη δεξαμενή;
Ο καθαρισμός της δεξαμενής πρέπει να γίνεται τουλάχιστον κάθε δύο χρόνια γιατί το πετρέλαιο περιέχει σε μικρές ποσότητες χώμα, θειάφι, νερό, παραφίνη και λόγω του ειδικού βάρους κατακάθονται στον πυθμένα της δεξαμενής υπό μορφή καταλοίπων. Αφού τελειώσει η διαδικασία του καθαρισμού επιστρέφεται το καθαρό πετρέλαιο.
Γιατί οι πυροσβεστήρες πρέπει να αναγομώνονται;
Οι πυροσβεστήρες περιέχουν ειδική σκόνη με πυροσβεστικές ιδιότητες και ως προωθητικό αέριο της σκόνης άζωτο. Με την πάροδο του χρόνου, την ακινησία και την υγρασία, το περιεχόμενο πετρώνει με αποτέλεσμα να αχρηστεύεται ο πυροσβεστήρας. Επίσης και το άζωτο με τον καιρό διαφεύγει λόγω της χαλάρωσης της βαλβίδας και ο πυροσβεστήρας μένει χωρίς προωθητική δύναμη.
Κάθε πότε πρέπει να κάνω απολύμανση στην πολυκατοικία;
Για την ριζική καταπολέμηση των ανεπιθύμητων οργανισμών, όπως έντομα και τρωκτικά τα οποία αποτελούν φορείς μολύνσεων και ασθενειών θα πρέπει να διενεργούνται αποτελεσματικές απολυμάνσεις ιδιαίτερα τις περιόδους αναπαραγωγής τους, την Άνοιξη και το Φθινόπωρο.


NEWS LETTER
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΕΛΑΤΩΝ
ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
TIPS
ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player